Getuigenis van Mette, leerling van SFC
“Ik ben Mette Tumkiewicz en zit in het vierde middelbaar in het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder. Ik volg de richting Maatschappij en Mens omdat ik later graag in de zorgsector wil werken. Ik hou oprecht van mensen en wil voor hen iets betekenen."

"Om ons voor te bereiden, gaan we met de klas regelmatig op bezoek in woonzorgcentrum Berckenbosch om er activiteiten te doen met de ouderen. We knutselen of dansen samen. De laatste keer dat we er waren, namen ook zorggebruikers van het DAC deel. Eén van hen was Niels. Niels had nog niet veel gedanst, toen plots - als laatste liedje - zijn lievelingsnummer werd gedraaid: Trouwen van K3."

"Ik heb hem bij de hand genomen en samen met hem het hele nummer gedanst. Zoals je op de foto kan zien, was het voor ons allebei een heel fijn moment. Op het einde kreeg ik van hem nog een knuffel en een kus. Mijn toekomst ligt in de zorg, dat weet ik nu wel zeker."

Vier klassen van het 4de middelbaar (richting Maatschappij en Welzijn) van het Sint Franciscuscollege in Heusden-Zolder brengen elke maandagvoormiddag een bezoek aan woonzorgcentrum Berckenbosch. Een heel schooljaar krijgen de leerlingen zo via laagdrempelige muzikale, creatieve of andere ontspannende activiteiten de kans om de bewoners beter te leren kennen en te proeven van een job in de zorg. Ook de zorggebruikers van het DAC zijn deel van dit verhaal. Zij gooien in januari wekelijks de benen los tijdens verschillende muziekactiviteiten. De zorggebruikers van het DAC en de bewoners van Berckenbosch kennen mekaar al langer want er is al ongeveer een jaar een warme samenwerking.
Dat een woonzorgcentrum dat werkt vanuit de principes van ‘positive care’, en een dagcentrum met inclusie als vertrekpunt voor de werking elkaar gevonden hebben, was geen verrassing. Een logische brug tussen twee sectoren die het geloof delen dat een gezonde samenleving er eentje is waarin mensen in verbinding staan. Een brug die nog steviger wordt nu er ook vanuit onderwijs geparticipeerd wordt.
25 januari 2024
Meer nieuws
Wil je meer informatie?
Sofie Neuteleers